Hoofdgerechten
Vegetarisch
Italiaans
Recepten
Kerstrecepten
Recept
Groentelasagne met spinazie en fetakaas
Groentelasagne met spinazie en fetakaas is een gezonde en smakelijke vegetarische variant van de klassieke lasagne. De lasagne wordt opgebouwd met laagjes courgette, aubergine, spinazie en fetakaas, gecombineerd met een zelfgemaakte saus van groentebouillon, kookroom, ui en knoflook. Na het bakken van 25 minuten op 220 graden wordt de lasagne knapperig en goudbruin met een gesmolten kaaslaag. Perfect voor een voedzaam en smaakvol Italiaans diner.
Gang | Hoofdgerecht |
---|---|
Keuken | Italiaans |
Porties | 4 personen |
Bereidingstijd
Bereidingstijd | 20 min |
---|---|
Oventijd | 25 min |
Totaal | 55 min |
Ingrediënten
- 1 courgette
- 1 aubergine
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 4 takjes oregano
- 200 gram verse spinazie
- 150 ml kookroom
- 150 ml fetakaas
- 50 gram geraspte kaas
- 600 ml groentebouillon
- 5 eetlepels roomboter
- 2 tot 3 eetlepels bloem of volkorenmeel
- 1 pakje lasagnebladen