Populaire producten

Emile Henry

Emile Henry staat bekend om de fantastische kookproducten, van pannen tot stoofpotten, tajines en ovenschalen. Het merk Emile Henry bestaat al sinds 1850 en vind zijn origine in Frankrijk. Nog steeds worden de aardewerken van Emile Henry in een werkplaats in Bourgondië gemaakt.

Emile Henry ambachtelijk

Alle producten van aardewerk worden op ambachtelijke wijze gemaakt maar voldoen volledig aan de internationale kwaliteitsstandaarden. De Emile Henry producten zijn dan ook zeer geschikt voor zowel de hobbykok als de professional.Emily Henry heeft zijn wortels sinds 1850 in Marcigny (Frankrijk) en daardoor ook geinspireerd door Bourgondië, met zijn goede eten en verfijnde wijnen. Ook is Emily Henry geinspireerd door de Franse manier van leven, waar veel tijd wordt besteed aan het voorbereiden en koken van heerlijke gerechten uit eigen keuken. Al deze beelden zijn in subtiele kleuren verwerkt in het nieuwe assortiment.

Verschillende Kleuren van Emile Henry

Kleur is een kwestie van smaak. Emily Henry heeft besloten om zijn favoriete producten op de markt te brengen in zeven nieuwe kleuren, die geinspireerd zijn op haar geschiedenis, wensen en dromen. Veel van deze inspiratie komt voort uit Emily Henry liefde voor keramiek, uit het werken met aarde en vuur.
Emily Henry heeft zijn wortels sinds 1850 in Marcigny (Frankrijk) en daardoor ook geinspireerd door Bourgondië, met zijn goede eten en verfijnde wijnen. Ook is Emily Henry geinspireerd door de Franse manier van leven, waar veel tijd wordt besteed aan het voorbereiden en koken van heerlijke gerechten uit eigen keuken. Al deze beelden zijn in subtiele kleuren verwerkt in het nieuwe assortiment.

Emile Henry Argile (klei) 

Met de kleur Argile (klei) geeft Emile Henry uiting aan zijn belangrijkste grondstof, klei. Dit primaire materiaal waar  Emile Henry al meer dan 160 jaar mee werkt, vormt het hart van het bedrijf. Door vakmanschap, welke van generatie naar generatie gaat, weten de vakmensen van Emile Henry precies hoe ze met deze grondstoffen moeten omgaan.

 

Emile Henry Brique (baksteen)

De oranjerode, getint met levendige bruin, kleur herinnert Emile Henry aan zijn oorsprong, de eerste ovens in de 19e eeuw waren geheel van baksteen gebouwd. Maar het is ook de kleur van de wanden van de eerste workshops in Marcigny. Een warme en intense kleur.

Emile Henry Farine (bloem) 

Met Farine (bloem) heeft Emile Henry een warme en natuurlijke kleur wit te pakken. Bloem wordt natuurlijk gebruikt in veel gerechten of sauzen. Bij het bereiden hiervan zijn de ovenschalen, taartvormen of broodvomren van Emile Henry precies de juiste hulpjes om culinair uit te pakken.

Emile Henry Grand Cru (rood)

Bourgondië in alles samengevat. Met de kleur Grand Cru (rood) heeft Emile Henry een mooi, warme kleur gecreeerd. Met de speciale broodbakbol 'Le Pain' kunt u helemaal op de Franse Tour. Maak uw eigen brood en proef Bourgondië.

Emile Henry Feu Doux (blauw)

Een subtiele knipoog naar het vuur; deze kleur doet ons denken aan een vlam. Vuur nodig om lekker te kunnen koken of bakken. Het staat voor de tijd en moeite die nodig was om een geslaagde ovenschotel op tafel te zetten of om een lekkere taart te bakken.