_2.jpg)
Bekijk de video
Bekijk het hier
Een groot voordeel van het koken met een wokpan is dat je er praktisch alles in kunt bereiden. Denk aan: vlees, groente of saus. Wij bieden je een ruim assortiment producten die je ondersteunen in de keuken. Mocht je een wokpan willen bestellen, let dan ook goed op de warmtebron die je wilt gebruiken. Niet elke pan is namelijk voor alle warmtebronnen geschikt. Ontdek jouw ideale pan bij Cookinglife!
Je vindt gemakkelijk een wokpan voor inductie waarmee je niet alleen gezond, maar ook milieubewust kunt koken. Omdat je geen gas of vuur gebruikt is het een hele veilige manier van koken. Wanneer je een wokpan voor inductie wilt aanschaffen ga dan voor eentje met een platte bodem. Dit wordt geadviseerd, omdat een ronde bodem niet stevig staat op een vlakke kookplaat.
Voor het stoven van eten en het behouden van de warmte in de pan is het handig om een wokpan met deksel aan te schaffen. Hiermee voorkom je gelijk dat er hete spetters op jou terecht komen. Daarnaast is een wokpan met deksel ook wel zo makkelijk als je even wat kookvocht af wil gieten. De deksel kan uiteraard heet worden dus het gebruik van ovenwanten of pannenlappen is aan te raden.
Een wokpan wordt gebruikt om in een korte tijd op hoge temperatuur groente, vlees of vis te verhitten. Hierdoor blijven vitamines en smaken goed bewaard. In een wok hoef je weinig olie te gebruiken, wat er voor zorgt dat er weinig vetten aan je maaltijd worden toegevoegd. Naast Aziatische gerechten kan er ook Hollandse kost zoals spruitjes of krieltjes in de wok bereid worden. Door de hoge randen kun je alle ingrediënten eenvoudig omscheppen en wordt alles goed gaar.
Een goede wokpan bereikt een hoge temperatuur en past bij de warmtebron die jij gebruikt. Gietijzer is hiervoor een zeer geschikt materiaal. Voordelen van gietijzer zijn dat het op alle warmtebronnen past, erg heet kan worden en stevig op het fornuis staat. Liever een lichtere wokpan? Ga dan voor een stalen, roestvrij stalen of aluminium wokpan. De laatste is niet geschikt voor inductie. Voor alle warmtebronnen geldt dat pannen met een platte bodem het beste werken. Wil je wel graag eentje met een ronde bodem? Maak dan gebruik van een wokring of -houder.
We adviseren om een wokpan altijd met de hand schoon te maken. Hierdoor heb je er langer plezier van. Maak de pan schoon met warm water en een spons zonder afwasmiddel of zeep. Zo behoudt het zijn (natuurlijke) anti-aanbaklaag. Droog de pan daarna af met een schone theedoek. In plaats van afdrogen kun je hem ook 1-2 minuutjes op laag vuurtje zetten. Hardnekkige bakresten kun je losmaken door wat zout op de bodem te verhitten en er daarna met keukenpapier af te halen.
Bij Cookinglife ben je aan het juiste adres voor een wokpan! Met de hoge kwaliteit van onze pannen wordt een gezonde maaltijd op tafel zetten heel eenvoudig. We hebben een ruim assortiment, dus er zit altijd wel eentje voor je tussen. Is je wokpan aan vervanging toe of wil je een wokpan kopen om je keuken compleet te maken? Begin met vergelijken in onze webshop!