Wokpannen
Een groot voordeel van het koken met een wokpan is dat je er praktisch alles in kunt bereiden. Denk aan: vlees, groente of saus. Wij bieden je een ruim assortiment producten die je ondersteunen in de keuken. Mocht je een wokpan willen bestellen, let dan ook goed op de warmtebron die je wilt gebruiken. Niet elke pan is namelijk voor alle warmtebronnen geschikt. Ontdek jouw ideale pan bij Cookinglife!
Navigeer eenvoudig naar het gewenste onderwerp:
- Wokpan inductie
- Wokpan met deksel
- Wat is het verschil tussen een wokpan en een hapjespan?
- Waar moet je op letten bij het kopen van een wokpan?
- Wokpan met deksel
- Wat is een echte wok?
- Wat is de beste wokpan voor inductie?
- Wat is een goede wokpan?
- Wat is een goede wokpan?
- Hoe onderhoud je een wokpan?
- Welke maat wokpan heb je nodig?
- Waar koop je een wokpan?
Wokpan inductie
Je vindt gemakkelijk een wokpan voor inductie waarmee je niet alleen gezond, maar ook milieubewust kunt koken. Omdat je geen gas of vuur gebruikt is het een hele veilige manier van koken. Wanneer je een wokpan voor inductie wilt aanschaffen ga dan voor eentje met een platte bodem. Dit wordt geadviseerd, omdat een ronde bodem niet stevig staat op een vlakke kookplaat.
Wokpan met deksel
Voor het stoven van eten en het behouden van de warmte in de pan is het handig om een wokpan met deksel aan te schaffen. Hiermee voorkom je gelijk dat er hete spetters op jou terecht komen. Daarnaast is een wokpan met deksel ook wel zo makkelijk als je even wat kookvocht af wil gieten. De deksel kan uiteraard heet worden dus het gebruik van ovenwanten of pannenlappen is aan te raden.
Wat is het verschil tussen een wokpan en een hapjespan?
Een wokpan kun je meestal herkennen aan een ronde bodem in combinatie met hoge randen, terwijl een hapjespan een platte bodem en lagere randen heeft. Een wok is ideaal voor snel koken op hoge temperaturen, dit maakt dat de wokpan perfect is voor het roerbakken van bijvoorbeeld Aziatische gerechten. Maar, de wok kan ook gebruikt worden voor het grillen van vlees of zelfs het stoven van vis. Erg multifunctioneel dus! De hapjespan daarentegen biedt eerder de mogelijkheid om te roosteren, braadstomen of zelfs om te bakken. Kortom, het komt neer op wat u wilt bereiden en welke stijl van koken uw voorkeur heeft. Maar geen zorgen - met ons ruime aanbod vindt u altijd de juiste pan!
Waar moet je op letten bij het kopen van een wokpan?
Wil je graag een passende wok kopen, maar heb je geen idee waarop je moet letten? Geen zorgen. In het onderstaande lijstje vind jij een greep met belangrijke factoren waarop je kunt letten bij de aanschaf van een wokpan.
- Warmtebron: een belangrijke factor bij het kopen van een wokpan is de warmtebron waar je op gaat koken. Bekijk goed welke warmtebron je hebt en stem de wokpan hierop af. Zo kun je koken op inductie, gas of op een elektrische warmtebron. In ons aanbod vind je overigens ook wokpannen die je op elke warmtebron kunt gebruiken.
- Materiaal: het materiaal van de pan kan ook bepalend zijn, zo geleiden aluminium en roestvrij staal de hitte goed. Keramische en gietijzeren wokpannen zijn goed bestand tegen hoge temperaturen.
- Formaat: bovendien moet je rekening houden met het formaat van de wok. Als je vaak voor meerdere personen kookt dan heb je wellicht een grote pan nodig.
- Functionaliteiten: kijk ook scherp naar extra functies, zoals een antiaanbaklaag of handvaten met een goede grip. Ons aanbod aan wokpannen is erg uitgebreid en daarom is de kans groot dat je bij ons een wok vindt die aan je criteria voldoen.
Wist jij dat?
Je bij Cookinglife alle topmerken rondom wokpannen vindt? Zo kun je bij ons kiezen tussen merken als Le Creuset, BK, KitchenAid, Westinghouse en Demeyere.
Wat is goede een wokpan?
Een goede wokpan bereikt een hoge temperatuur en past bij de warmtebron die jij gebruikt. Gietijzer is hiervoor een zeer geschikt materiaal. Voordelen van gietijzer zijn dat het op alle warmtebronnen past, erg heet kan worden en stevig op het fornuis staat. Liever een lichtere wokpan? Ga dan voor een stalen, roestvrij stalen of aluminium wokpan. De laatste is niet geschikt voor inductie. Voor alle warmtebronnen geldt dat pannen met een platte bodem het beste werken. Wil je wel graag eentje met een ronde bodem? Maak dan gebruik van een wokring of -houder.
Hoe onderhoud je een wokpan?
We adviseren om een wokpan altijd met de hand schoon te maken. Hierdoor heb je er langer plezier van. Maak de pan schoon met warm water en een spons zonder afwasmiddel of zeep. Zo behoudt het zijn (natuurlijke) anti-aanbaklaag. Droog de pan daarna af met een schone theedoek. In plaats van afdrogen kun je hem ook 1-2 minuutjes op laag vuurtje zetten. Hardnekkige bakresten kun je losmaken door wat zout op de bodem te verhitten en er daarna met keukenpapier af te halen.
Waar koop je een wokpan?
Bij Cookinglife ben je aan het juiste adres voor een wokpan! Met de hoge kwaliteit van onze pannen wordt een gezonde maaltijd op tafel zetten heel eenvoudig. We hebben een ruim assortiment, dus er zit altijd wel eentje voor je tussen. Is je wokpan aan vervanging toe of wil je een wokpan kopen om je keuken compleet te maken? Begin met vergelijken in onze webshop!