BE Living Koekenpan - Ø 20 cm - Keramische anti-aanbaklaag - PFAS vrij - Geschikt voor alle warmtebronnen - Zwart
Ga je voor kwaliteit, veelzijdigheid en duurzaamheid? Dan ga je voor een keramische koekenpan! Het is een must-have item voor in de keuken en zorgt ervoor dat koken een waar genot wordt. Of je nu een omelet bereidt, een steak dichtschroeit of groente roerbakt, de juiste koekenpan met keramische anti-aanbaklaag maakt het verschil!
Wat is een keramische anti-aanbaklaag?
Pannen met een keramische anti-aanbaklaag zijn gemaakt van natuurlijke materialen en bieden een betere optie dan traditionele anti-aanbaklagen. Een keramische anti-aanbaklaag is vrij van PTFE, ook wel Teflon genoemd, en is een verantwoorde keuze! Dit, omdat er geen schadelijke stoffen bij aan de pas komen. Daarnaast zijn de pannen bestand tegen temperaturen tot 400 °C en zorgen voor een krokant laagje om je ingrediënten. De pan is hierdoor geschikt voor het bakken van vlees en groenten!
Is keramische coating gezond?
Wil je een anti-aanbaklaag, maar geen giftige stoffen? Je kunt met keramische pannen gezond koken zonder dat je ingrediënten aankoeken. De keramische laag bevat geen gevaarlijke stoffen zoals PTFE en PFOA en heeft een afstotende werking! Dit maakt de pannen ook makkelijk in onderhoud. Een doekje erdoor en klaar! Voor een extra lange levensduur kun je de pannen het beste met de hand afwassen. Je kan met keramische pannen gezond koken, een leven lang!
De voordelen van keramische pannen
Keramische pannen bieden een tal van voordelen die ze tot een gewilde keuze in de keuken maken. Ze worden vaak gekozen boven traditionele koekenpannen door diverse factoren. Hieronder hebben wij de belangrijkste voordelen op een rijtje gezet.
Warmtebestendigheid
Bij normaal gebruik wordt een pan niet warmer dan 230 °C. Keramische pannen kunnen zeer goed hitte verdragen, tot wel 450 graden. Hierdoor verbranden de pannen minder snel en zijn ze een stuk duurzamer dan standaard pannen. Door de betere warmtebestendigheid zijn ze een goede keuze voor op de lange termijn!
Duurzaam
Keramische pannen staan bekend om hun lange levensduur. Daarnaast wordt bij het gebruik van de pan minder energie verbruikt dan een traditionele koekenpan. Dit komt door hun uitstekende warmtegeleiding en -behoud. Een duurzame keuze dus!
Gezond
Met keramische pannen kun je koken met minder olie of vet, wat bijdraagt aan gezondere maaltijden. De anti-aanbaklaag in een keramische koekenpan zorgt ervoor dat eten niet blijft kleven, wat zelfs met een klein beetje olie goed gaat. Dit betekent dat je kunt genieten van heerlijke maaltijden met minder onnodige vetinname.
Geschikt voor alle warmtebronnen
Keramische pannen zijn super veelzijdig en geschikt voor bijna alle kookplaten, waaronder gas, elektrisch en inductie. Daarnaast wordt de warmte gelijkmatig verdeeld, wat zorgt voor uitstekende kookresultaten! Twijfel je of de pan geschikt is voor jouw kookplaat? Check dan de specificaties onder het product om het zeker te weten.
Beter bestand tegen krassen
Keramische pannen zijn beter bestand tegen krassen en/of slijtage dan traditionele pannen. Dit zorgt ervoor dat de pannen langer meegaan en ze langer behouden worden. Om ze zo goed mogelijk in stand te houden, is het wel aan te raden om zacht keukengerei als siliconen of houten spatels te gebruiken.
Kunnen keramische pannen op inductie?
In ons ruime assortiment vind je een aantal keramische pannen om mee op inductie te koken. Deze pannen hebben als basis metaal met een keramische laag erover. De coating zorgt ervoor dat ingrediënten korter en heter te bakken zijn, zonder dat het aankoekt. Door de metalen kern is het mogelijk om met keramische pannen op inductie te koken. Twijfel je? Lees dan goed de specificaties onder het product door.
Top 3 beste keramische koekenpannen
Op zoek naar de beste keramische koekenpan? Door de juiste pan aan te schaffen verhoog je niet alleen de kwaliteit van je eten, maar ook je kookplezier. Hoe fijn is het om een pan te gebruiken waar je eten niet aan blijft kleven en die ook nog eens makkelijk schoon te maken is! Benieuwd welke wij bij Cookinglife als beste keramische pannen zien? Lees snel verder en ontdek het hier!
BK keramische koekenpan
De Keramische koekenpan staat bekend om zijn uitstekende warmteverdeling en duurzaamheid. De keramische koekenpannen van BK bestaan uit aluminium. Dit materiaal is licht van gewicht, waardoor ze makkelijk vast te pakken zijn. Het merk biedt koekenpannen aan van diverse groottes. Zo is de BK koekenpan Granite Aluminium met een diameter van 24 cm geschikt voor 1 à 2 personen.
Greenpan keramische koekenpan
Het merk GreenPan staat bekend om zijn producten met een natuurlijke keramische antiaanbaklaag en kan daarom absoluut niet in dit rijtje ontbreken. De keramische koekenpannen van het merk komen in diverse materialen zoals aluminium en rvs. Daarnaast heeft GreenPan ook nog eens koekenpannensets, waardoor je twee vliegen in een klap vangt. Bekijk hier eens de GreenPan koekenpannenset Mayflower of de GreenPan koekenpannenset Barcelona.
Demeyere keramische koekenpan
Het merk Demeyere heeft naast zijn rvs pannen zonder antiaanbaklaag ook uitstekende koekenpannen van aluminium. Het merk staat voor innovatie en gebruiksvriendelijkheid. De keramische koekenpannen van het merk komen ook in diverse groottes. Verder biedt het merk sets aan zoals de Demeyere koekenpannenset Alu Industry 3 Ceraforce of de Demeyere koekenpan Alu Pro 5 Ceraforce.
Keramische pannen kopen
Toe aan een nieuwe koekenpan en het liefst één met een keramische anti-aanbaklaag? Dan ben je hier op het juiste adres! Geen aangebrande of aangekoekte etensresten in de pan en vrij van giftige stoffen. Keramische koekenpannen hebben een tal van voordelen, maar daarnaast bieden we ook andere pannen aan met een keramische anti-aanbaklaag, zoals een wokpan, grillpan of hapjespan. Ook voor een complete pannenset kun je bij ons terecht!