Bekijk hier + 130 Black Friday Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Translation missing: nl.webshop.productlist.backToTop

Grillpannen met standaard anti-aanbaklaag

23 producten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
23 producten
Je gekozen filters:

Grillpannen met standaard anti-aanbaklaag

Alles voor jouw smaak

De grillpan met standaard anti-aanbaklaag heeft vele voordelen, de pan zorgt voor heerlijke vlees, vis en groente gerechten. Daarnaast combineert de grillpan met standaard anti-aanbaklaag, gemak, gezond koken en veelzijdigheid. Doordat PFOA niet meer wordt gebruikt in deze anti-aanbaklaag, is het gebruik van deze pan niet schadelijk voor je gezondheid. Door een kwalitatieve grillpan verzeker je jezelf niet alleen een rijkere kookervaring, maar draag je ook bij aan een gezondere levensstijl en duurzaamheid!

Navigeer naar de gewenste onderwerpen:

Wat is een standaard anti-aanbaklaag?

Een grillpan met een standaard anti-aanbaklaag heeft een laag waardoor voedsel niet blijft vastplakken in de pan. Deze laag is gemaakt om een glad oppervlak op de pan te krijgen. Door het gladde oppervlak wordt het koken en het schoonmaken van de pan makkelijker. Daarnaast wordt er in deze laag geen PFOA meer gebruikt, hierdoor is de pan niet schadelijk voor je gezondheid. PFOA is een chemische stof die voorheen wel werd gebruikt bij het produceren van anti-aanbaklagen.

Waarom een standaard anti-aanbaklaag?

Voorkom dat voedsel blijft plakken en kies voor een grillpan met standaard anti-aanbaklaag! Door het gladde oppervlak laat het voedsel gemakkelijk los en kun je binnen een handomdraai de lekkerste gerechten bereiden. Daarnaast heb je door het gladde oppervlak en de standaard anti-aanbaklaag minder boter en olie nodig, dus het koken wordt er ook gezonder van. Dit zorgt er ook voor dat de gerechten hun smaken behouden en hun heelheid behouden. Kortom, een standaard anti-aanbaklaag, voorkomt klevend voedsel, vereist minder boter en olie, maakt schoonmaken eenvoudiger en behoudt de heelheid van tere ingrediënten!

Valira Grillpan Aire

Hoe gebruik je een grillpan met een standaard anti-aanbaklaag?

Om de beste resultaten uit je grillpan met standaard anti-aanbaklaag te halen en voor een lange levensduur zijn er een paar tips om je grillpan correct te gebruiken:

  • Voorverwarmen: Het is belangrijk om de grillpan eerst goed voor te verwarmen op middelhoog vuur, zodat bijvoorbeeld het vlees goed kan dichtschroeien, maar het vlees moet niet verbranden. Het voorverwarmen van een grillpan met een standaard anti-aanbaklaag duurt 3 tot 5 minuten. Houd tijdens het grillen de temperatuur in de gaten om beschadiging te voorkomen.
  • Olie of boter gebruiken: Een dunne laag olie toevoegen aan het voedsel met een kwast of een spray helpt tegen uitdroging van het voedsel en zorgt voor het beste resultaat. Zorg dat de olie gelijkmatig over het voedsel wordt verdeeld en je geen olie of boter in de pan zelf doet.
  • Voedsel toevoegen: Zorg wanneer het voedsel wordt toegevoegd aan de pan, er voldoende ruimte is tussen het voedsel. Anders kan het gebeuren dat het voedsel niet goed gegrild wordt, omdat het voedsel niet volledig op de grillstrepen wordt gelegd.
  • Niet te vaak omdraaien: Wanneer het voedsel te snel wordt omgedraaid krijgt het geen duidelijke grillstrepen. Geef het voedsel ongeveer 3-4 minuten per kant.
  • Gebruik het juiste materiaal Gebruik kookgerei van hout, plastic of siliconen om de anti-aanbaklaag niet te beschadigen.

Het schoonmaken van een grillpan met een standaard anti-aanbaklaag

Om de laag van de pan goed te beschermen is het goed schoonmaken van de pan echt een must! Als je de grillpan met een standaard anti-aanbaklaag goed schoonmaakt en onderhoud, ben je verzekerd van een lange levensduur van de pan. Hier volgt een stappenplan voor een zo goed mogelijk onderhoud:

  1. Afkoelen: Laat de pan goed afkoelen voordat je begint met schoonmaken. Wanneer een hete pan te snel met koud water wordt afgespoeld kan dat zorgen voor beschadiging van de anti-aanbaklaag.
  2. Spoel met warm water: Wanneer de pan goed afgekoeld is kan je hem afspoelen met warm water om de etensresten en het vet van de pan te verwijderen.
  3. Gebruik een zachte spons of doek: Maak de pan schoon met een mild schoonmaakmiddel door een zachte spons of een doek te gebruiken. Gebruik geen schuursponsjes of andere schadelijke schoonmaakmiddelen om de anti-aanbaklaag zo goed mogelijk te houden.
  4. Grillribbels: Geef de ribbels van de grillpan wat extra aandacht door het tussen de ribbels goed schoon te maken met een zachte borstel of spons, zodat alle etensresten uit de pan verwijderd zijn. Wees voorzichtig om de anti-aanbaklaag niet te beschadigen!
  5. Afspoelen en drogen: Spoel de pan af met warm water zodat alle zeepresten verwijderd zijn. Laat de pan vervolgens aan de lucht drogen of gebruik een zachte doek.

Ontdek de populairste grillpan merken

Er is een groot aanbod van verschillende merken aan grillpannen, waarvan elk merk verschilt van het andere merk. De grootste verschillen tussen de merken liggen voornamelijk in de materialen die de merken gebruiken, het ontwerp van de grillpan en de unieke eigenschappen per merk. De meest populaire merken zijn Le Creuset en BK, deze merken onderscheiden zich door hun duurzaamheid, kwaliteit, reputatie.

De materialen van een grillpan

De grillpannen met een standaard anti-aanbaklaag worden in verschillende materialen gemaakt. De meest voorkomende materialen zijn aluminium en RVS, vaak ook als combinatie, dit zorgt namelijk voor het meest efficiënte product. Hier worden de voordelen en nadelen toegelicht van beide materialen:

  1. Aluminium: Aluminium is een materiaal wat snel opwarmt, dit is erg essentieel voor bijvoorbeeld het grillen van vlees. Aluminium is makkelijk te gebruiken is, omdat het een licht materiaal is. Omdat het een wat lichter materiaal is, is het gevoeliger voor slijtage bij hoge temperaturen en intensief gebruik.
  2. RVS: RVS biedt de weerstand tegen roest en duurzaamheid, door het materiaal roestvrij staal heeft de pan een lange levensduur. Het is een materiaal wat moeilijk slijt en, zoals de naam al zegt, roesten. Een pan van RVS kan wat zwaarder zijn dan andere pannen en is het daardoor moeilijker om te onderhouden met schoonmaken.

Grillpan met standaard anti-aanbaklaag kopen?

Voor iedere kok is er een geschikte pan te vinden, van beginner tot professional! Wil je je hele pannencollectie upgraden? Bekijk dan eens het hele aanbod op Cookinglife van de koekenpannen, hapjespannen of een heel pannenset.

1