Bekijk hier + 150 Black Friday Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Translation missing: nl.webshop.productlist.backToTop

Grillpannen zonder anti-aanbaklaag

5 producten
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
5 producten
Je gekozen filters:

Grillpannen zonder anti-aanbaklaag

Alles voor jouw smaak

Ben je klaar om je grill specialiteiten naar een hoger niveau te tillen? Maak dan kennis met de authentieke manier van grillen met onze premium grillpan zonder anti-aanbaklaag, ontworpen voor echte kookliefhebbers. Grillpannen zonder anti-aanbaklaag bestaan uit een materiaalsoort, zoals gietijzer of rvs. De grillpan zonder anti-aanbaklaag zorgt voor een goede warmteverdeling en warmtebehouding, waardoor jouw gerechten perfect gegrild worden door de professionele grillstrepen. Het brengt elk gerecht naar een hoger niveau doordat de pan de natuurlijke ingrediënten van je gerecht naar voren brengt!

Navigeer naar de gewenste onderwerpen:

  • Wat is een grillpan zonder anti-aanbaklaag?
  • Hoe gebruik je een grillpan zonder anti-aanbaklaag?
  • De voordelen van een grillpan zonder anti-aanbaklaag
  • De verschillende materialen van de grillpan zonder anti-aanbaklaag
  • Grillpan zonder anti-aanbaklaag kopen?

Wat is een grillpan zonder anti-aanbaklaag?

Pannen zonder antiaanbaklaag zijn bestemd tegen temperaturen tot 400 graden en bestaan uit een materiaalsoort zoals staal, gietijzer of roestvrij staal. Door deze materialen krijg je geen last van een chemische aanbaklaag. Een grillpan zonder anti-aanbaklaag is speciaal ontworpen voor het grillen van vlees, vis en groenten. Dankzij de kenmerkende grillstrepen hoef je je geen zorgen te maken over aangebakken eten.

Hoe gebruik je een grillpan zonder anti-aanbaklaag?

Om zo goed mogelijke resultaten te behalen met de grillpan zonder anti-aanbaklaag vereist er een beetje meer zorg en voorbereiding. Er zijn verschillende stappen die je kunt volgen om met succes een grillpan zonder anti-aanbaklaag te gebruiken en te genieten van je gerecht:

  1. Seizoensgebonden van de grillpan: Voordat je de grillpan voor de eerste keer gaat gebruiken moet je hem ‘seizoensgebonden’ maken, ook wel ‘inbranden’ genoemd. Hierbij breng je een laag olie in de pan en bak je de pan in de oven voor ongeveer 1-2 uur op 180-220 graden, om een natuurlijke anti-aanbaklaag te creëren. Dit helpt voorkomen dat het voedsel aan de grillpan blijft vast plakken.
  2. Voorverwarming: Voordat je het voedsel toevoegt moet je de grillpan op middelhoog tot hoog vuur voorverwarmen. Dit minimaliseert het risico op plakken en helpt goed bij het dichtschroeien van het vlees.
  3. Olie toevoegen: Een olie toevoegen aan de pan voordat je het voedsel aanbrengt is erg belangrijk. Gebruik dan een olie met een hoog rookpunt, zoals plantaardige olie, druivenpitolie of avocado-olie. Verdeel de olie gelijkmatig over het oppervlak van de pan om te voorkomen dat het voedsel blijft plakken.
  4. Kook op de juiste temperatuur: Zorg ervoor dat de pan de juiste temperatuur heeft voordat je het voedsel aanbrengt. Maar zorg er ook voor dat de pan niet te heet wordt, dit kan zorgen voor verbranding.
  5. Schoonmaken en onderhoud: Laat de grillpan na gebruik goed afkoelen voordat je hem schoonmaakt. Vermijd agressieve schuurmiddelen tijdens het schoonmaken en gebruik een zachte borstel of spons om de voedselresten voorzichtig te verwijderen. Wanneer dat niet genoeg is, kun je warm water en een mild reinigingsmiddel gebruiken.

De voordelen van een grillpan zonder anti-aanbaklaag

De voordelen van een grillpan zonder anti-aanbaklaag liggen in de duurzaamheid en vooral in de hoge temperaturen. Het biedt namelijk de mogelijkheid om op hoge temperaturen te koken zonder zorgen over het vrijkomen van schadelijke stoffen die geassocieerd worden met sommige anti-aanbaklagen. Een goede keuze voor grillen is bijvoorbeeld een pan van gietijzer, dit staat namelijk bekend om zijn uitstekende warmteverdeling en warmtebehoud. Een grillpan zonder anti-aanbaklaag biedt nog meerdere voordelen die de smaak en de ervaring van het bereide gerecht kunnen verbeteren:

  1. Veelzijdigheid: Met een grillpan maak je niet alleen lekkere stukken vlees of vis, het is ook erg geschikt om groenten in te grillen en zelfs fruit! Zo kun je bijvoorbeeld courgette grillen wat eerst is gemarineerd in een saus van olijfolie, citroensap, knoflook en basilicum. Of gegrilde aubergine voor in een salade.
  2. Gezond koken: Bij een grillpan zonder anti-aanbaklaag hoef je minder olie of boter te gebruiken bij het koken. Dit komt doordat door de ribbels in de pan het vocht en het vet goed uit het voedsel kan lopen.
  3. Snel dichtschroeien: Doordat de grillpan ervoor zorgt dat het voedsel snel dichtschroeit, behoudt het voedsel de smaken en sappen. Dit zorgt voor een intensere en lekkere smaak.

BK Grillpan Superior Tri-Ply

De verschillende materialen van de grillpan zonder anti-aanbaklaag

De grill pannen met anti-aanbaklaag verschillen in materialen door de verschillende fysieke eigenschappen, warmte gedrag, onderhoudsvereisten en duurzaamheid. Elk materiaal heeft zijn eigen unieke voor- en nadelen, dat hangt af van uw kook voorkeuren en behoeften.

Gietijzer

Eerder werd al genoemd dat een gietijzeren pan een enorm goede warmteverdeling heeft, dit houdt in dat de warmte goed wordt vastgehouden en gelijkmatig verdeeld wordt. Door het panoppervlak in te branden, ontstaat er een natuurlijke en niet klevende laag, dit zorgt voor natuurlijke anti-aanbak eigenschappen. Om deze niet klevende laag te behouden is het van belang dat de pan met de hand wordt gewassen zonder zeep. Dit kan lastig te hanteren zijn, omdat een gietijzeren pan erg zwaar kan zijn. Een gietijzeren pan kan zonder de juiste zorg gaan roesten, dus een goed onderhoud is van groot belang.

Roestvrijstaal

Een pan van roestvrij staal is enorm duurzaam, dit materiaal is namelijk bestand tegen krassen, deuken en roest, waardoor het lang mee gaat. De meeste pannen van roestvrij staal kunnen in de vaatwasser, maar voor sommige is er een speciale behandeling vereist zoals inbranden en zonder zeep wassen. Een nadeel aan roestvrij staal, vergeleken met gietijzer, kan roestvrij staal zorgen voor ongelijkmatige warmteverdeling. Dit kun je oplossen door de pan te combineren met aluminium of koperen kern. Ander nadeel is dat het voedsel aan de pan kan blijven plakken, waardoor je meer boter of olie nodig hebt.

Staal

Een grillpan van staal is een pan die erg snel opwarmt en zorgt voor een gelijke verdeling van de warmte over de pan. Een grillpan van staal kan over het algemeen erg goed hele hoge temperaturen aan, perfect voor het dichtschroeien van een stuk vlees. Het is net zoals het gietijzer en roestvrij staal materiaal erg duurzaam, doordat het met de juiste verzorging levenslang meegaat. Wanneer gewoon staal wordt blootgesteld aan water en lucht, wordt het gevoelig voor roest. Dat betekent dat het zorgvuldig moet worden onderhouden en droog bewaard

Grillpan zonder anti-aanbaklaag kopen?

Wil je een grillpan zonder anti-aanbaklaag kopen? Op Cookinglife vind je een groot aanbod aan grill pannen zonder anti-aanbaklaag. De grillpannen worden in verschillende merken aangeboden, zoals Blackwell en De Buyer. Door het grote aanbod is er voor iedere kookstijl een geschikte pan, van beginners tot professionals! Ben je naast een grillpan zonder anti-aanbaklaag nog op zoek naar meer pannen? Bekijk dan onze koekenpannen, wokpannen en hapjespannen zonder anti-aanbaklaag!

1