Bekijk hier 200+ Christmas Deals > Shop NU
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Voor 22:30 besteld, is morgen in huis
In 10+ jaar meer dan 1+ miljoen klanten geholpen
Betrouwbare levering uit eigen voorraad door PostNL
Recepten Glutenvrij Koolhydraatarm Vegetarisch Hoofdgerecht

Deze vegetarische groentelasagne is super makkelijk klaar te maken en zit boordevol groente. Door de traditionele pastavellen te vervangen door plakken aubergine, is het een hele slanke lasagne. En eigenlijk ook nog smaakvoller, want de combinatie van aubergine en tomaat is bijna goddelijk ;-)! Beetje minder vlees op tafel en meer groenten? Dan is dit een recept om te bewaren.

Recept

Vegetarische groentelasagne

Naast vegetarisch ook nog eens glutenvrij en koolhydraatarm!

Gang Hoofdgerecht
Keuken Italiaans
Porties Voor 2 - 4 personen

Bereidingstijd

Bereidingstijd 30 min
Oventijd 30 min
Totaal 1 uur, 10 min

Benodigdheden

  • Snijplanken
  • Wokpan / Braadpan
  • Ovenschaal
  • Diepe borden

Ingrediënten

  • 2 grote aubergines
  • 400 gram verse spinazie
  • 250 gram vegetarisch gehakt
  • 1 pakje passata di pomodoro
  • 200 gram cottage cheese
  • 1 ui
  • half potje gesneden zwarte olijven
  • zout en peper
  • optioneel: verse kruiden (basilicum, tijm, rozemarijn)

Vegetarische groentelasagne

    Hoe maak je vegetarische groentelasagne?

    1. Snijd de aubergine in dunne plakken van ca. 1 centimeter. Grill de plakken aubergine; dit kan in de oven, in een grillpan of in een contactgrill.
    2. Snipper de ui. Pak een forse pan (bijv. een wokpan of braadpan) en fruit de ui aan met wat olijfolie.
    3. Voeg het vegetarische gehakt toe en bak ongeveer 5-6 minuten.
    4. Daarna voeg je de spinazie er in delen aan toe, tot alle spinazie geslonken is. 400 gram lijkt veel, maar dat valt echt mee!
    5. Voeg dan de passata toe en laat kort op laag vuur pruttelen. Voeg nu ook zout en peper toe en optioneel verse kruiden naar smaak (bijv. basilicum, tijm en rozemarijn).
    6. Pak een ovenschaal en bedek de bodem met plakjes aubergine. Hier gaat dan een laagje vega vulling overheen. Bedek deze laag met een handje olijfjes. Herhaal met plakken aubergine en nog een laag mengsel en olijven. Herhaal nogmaals, nu zonder olijven. De bovenste laag is dus het vegetarische gehaktmengsel.
    7. Verdeel de cottage cheese over de ovenschaal en bak nu 30 minuten op 175 graden.

Ik raakte geïnspireerd door een aantal 'magere' recepten waarbij maar zes ingrediënten worden gebruikt. Dat vind ik namelijk heel handig voor doordeweekse avonden. Toch mis ik in die recepten vaak net wat extra ingrediënten die het geheel wat smaakvoller maken. Daarom is dit recept wel net zo makkelijk, maar heeft het door de verse kruiden en ui net even wat extra smaak!

Vorig weekend kwamen mijn ouders eten. Die zijn niet zo van het vegetarische. Van deze vega lasagne hebben ze juist enorm zitten smullen, dus dat vind ik een mooi compliment. Je kunt het dus ook makkelijk voorschotelen aan je vriend(en) of vriendin(nen) die niet zo vaak vegetarisch eten. Verpakking verstoppen en eens zien of ze proeven of het nepgehakt is ;-)!

1