DUCQ Pannenset (Kookpan ø 20 / 20 / 24 cm + Steelpan ø 16 cm + Braadpan ø 28 cm + Koekenpan ø 26 cm) + Deksels - Inductie - Koper - 6 delige set
Met de koperen DUCQ pannen kook je altijd met plezier, op elke warmtebron. Deze ware blikvangers in de keuken zijn namelijk breed inzetbaar en warmen snel op. Het is niet voor niets dat veel professionele chefskoks gebruik maken van koperen pannen. Het enige verschil is dat de DUCQ pannen ook nog eens voor scherpe prijzen verkrijgbaar zijn. Na het koken plaats je de DUCQ pan eenvoudig op tafel voor een chique uitstraling.
Eindeloze voordelen met DUCQ pannen
De puur koperen buitenlaag zorgen niet alleen voor een esthetisch uiterlijk, maar heeft ook belangrijke thermische eigenschappen. De reden dat professionals voor koperen pannen kiezen is door de uitstekende warmtegeleiding. Hierdoor warmt de pan gelijkmatig op en heb je dus betere controle over de kooktemperaturen. De stelen en handvaten van de pannen zijn hol, hierdoor worden deze nauwelijks warm tijdens het koken. Bovendien hebben de pannen een speciale bodem, waardoor ze geschikt zijn voor alle warmtebronnen.
De hoge kwaliteit van DUCQ pannen
DUCQ pannen zijn niet alleen fraai in design maar ook van uitstekende kwaliteit. De pannen zijn opgebouwd uit 3 lagen: koper aan de buitenzijde, roestvrijstaal (RVS) aan de binnenzijde en een aluminium tussenlaag. Dit resulteert in een pan met voelbare kwaliteit (wanddikte 2,5 mm) en met een uitstekende warmteverdeling. De handvatten zijn met nagels aan de pan vastgezet en dus niet gelast zoals tegenwoordig vaak gebeurt, dit zorgt voor een maximale levensduur. Verder zijn alle pannen voorzien van een omgevouwen rand waardoor de aluminium kern volledig is afgedekt. Zo komt het voedsel nooit in aanraking met aluminium en kan de rand ook niet beschadigen.
Hoe kun je het beste DUCQ pannen onderhouden?
Door de hoge kwaliteit, kun je erg lang met een pan doen, maar met het juiste onderhoud maak je de levensduur nóg langer! Het onderhouden van de pannen is eigenlijk heel eenvoudig:
- Laat de pan goed afkoelen na gebruik
- Was de pan met de hand af met heet water en afwasmiddel
- Droog af met een zachte doek om strepen te voorkomen
- Stapel de pannen niet op elkaar om krassen te voorkomen